Kassa (Košice)

Fekvés, elérhetőség:

Kassa Szlovákia második legnagyobb városa, a Hernád-völgyében fekszik, az ország délkeleti részén.

Történet:

Kassa városa évszázadokon keresztül az egész régió legfontosabb kereskedelmi, ipari, kulturális és oktatási központja volt. A város a 16. század elejétől saját vashámorral rendelkezett, hogy megkönnyítsék a város és a városi kézművesek vassal való ellátását. Ez a városi hámor 1850-ben még működött, de pár év múlva leállították. 1855-ben Jakobs Ottokár alapított nagyolvasztót (Wilhelm kohó), mely a gölnicbányai Matild kohót látta el nyersanyaggal, de volt öntödéje is. A századfordulón szüntette be működését.

A Kelet-Szlovákiai Vasművet 1951-ben alapították, az 1950-1960-as években épültek fel a kombinát üzemrészei Kassa mellett. 1965-ben indult a nyersvasgyártás, majd az acélmű és a hengermű. Szlovákia legnagyobb vasgyárát folyamatosan fejlesztették a rendszerváltásig. 1990-ben részvénytársasággá, majd holdinggá alakul, 2000-től az amerikai U. S. Steel cégcsoportjához tartozik.

Állomás fő látnivalói:

Állomás látnivalói:

Kérem válasszon a kategóriák közül:

Szlovák Műszaki Múzeum
Szlovák Műszaki MúzeumSzlovák Műszaki MúzeumKelet-Szlovákiai MúzeumKelet-Szlovákiai Múzeum
Kelet-Szlovákiai MúzeumU. S. Steel Košice vasgyár – ipari tájU. S. Steel Košice vasgyár – ipari tájU. S. Steel Košice vasgyár – ipari tájKassa városképek
Kassa városképekKassa városképekKassa városképekKassa városképekKassa városképek
Kassa városképekKassa városképekKassa városképekKassa városképekKassa városképek
Kassa városképekKassa városképekKassa városképek
Állomások
Belépés
Felhasználónév *
 
Jelszó *
Regisztráció »
Elfelejtett jelszó »